Om Utrecht te ontdekken, is de fiets een ideaal vervoersmiddel. Dat weten al lang meer mensen want Utrecht werd bedolven onder deze iron-horses. Om deze netjes en veilig op te bergen is een mega fietsen stalling in ontwikkeling. In augustus 2017 werd het eerste deel van de high-tech fietsenstalling onder Utrecht CS geopend.

De stalling heeft 3 verdiepingen en een fietspad onder het station door. Met 6.000 plaatsen is de megastalling aan het Smakkelaarsveld bij het centraal station op dit moment al de grootste van Nederland.

Na de zomer komt er in het ondergrondse plein een systeem van digitale verwijsborden. Daarop is per rij en etage te zien hoeveel plaatsen er nog zijn. Ook op de app van het P-route-systeem voor fietsers kun je zien hoeveel plekken er nog vrij zijn.

Begin volgend jaar wordt de titel ‘grootste fietsenstalling van Nederland’ voor een klein jaar overgenomen door de nieuwe ondergrondse stalling bij het centraal station van Den Haag, waar plek is voor 8.500 fietsen. Aan het eind van 2018 kan de fietsenstalling in Utrecht 12.500 fietsen stallen, waarmee het ‘wereldrecord’ van Tokio wordt overgenomen.
Iets wat op zich al een prestatie van formaat is voor ons kleine landje maar helemaal als je bedenkt dat in Utrecht ‘maar’ 335.000 mensen wonen en in Tokio 9.300.000.

Uitrusten na een fietstocht

Het centrum van Utrecht  biedt diverse mogelijkheden tot een heerlijke overnachting. Op loopafstand te bereiken. Bekijk hier de Bed and Breakfast in Utrecht.

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter