Een bed and breakfast in Nederland is immens populair maar wat is een bed and breakfast? Een Bed & breakfast of B&B is een kleinschalige overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch en veelal kortdurend verblijf met het serveren van ontbijt. Een bed & breakfast is gevestigd in een woonhuis of bijhuis en wordt gerund door de eigenaren van het betreffende huis.

Bed and Breakfast of een hotel?

Wat is het voordeel van een B&B ten opzichte van een hotel?

Het grote voordeel is dat het veelal goedkoper is, er zijn immers geen kosten voor personeel en luxe voorzieningen. Ook is meestal de service persoonlijker en geeft het kleinschalige karakter een soort huiselijke gezelligheid. Een B&B wordt vaak gerund door betrokken eigenaren die hun ziel en zaligheid stoppen in de accommodaties en er alles aan doen om de gasten een perfecte verblijfplaats te geven. Dat betekent natuurlijk niet dat ze er in hotels met de pet naar gooien, maar over het algemeen is een hotel iets afstandelijker ofwel zakelijker.

Kortom, terwijl hotels over het algemeen groter en meer gestandaardiseerd zijn, bieden bed & breakfasts een meer intieme ervaring met persoonlijke service en vaak een huiselijke sfeer. Bij een vrije keuze tussen de twee is het vooral een persoonlijke voorkeur van de reiziger afhankelijk van smaak en budget. Als één van de twee volgeboekt is heb je natuurlijk geen keuze en zul je andere belangen laten prevaleren :-).

wat is een bed and breakfast

B&B’s vind je overal

Niet onbelangrijk is ook vaak de mooie locaties waar B&B’s gevestigd zijn zoals bijvoorbeeld mooie boerderijen, grachtenpanden en monumenten. Maar ook minder conventionele plekken zoals een B&B in een vliegtuig.

Door deze verscheidenheid is er altijd wel een accommodatie te vinden die biedt wat jij zoekt. Heb jij zin in de knusheid van een dorp, de stilte van het platteland of zoals Frank Sinatra al zong ‘a city that never sleeps‘ ?
Het is allemaal mogelijk door een bed and breakfast te boeken.

Wat je voorkeuren ook zijn, jouw ideale bed en breakfast vind je hier op Best Bed and breakfast.

Heeft u zelf een B&B?

Bent u de gelukkige eigenaar van een B&B? Gefeliciteerd met uw talent van gastvrijheid. Heeft u wat extra online exposure nodig zodat bezoekers de weg naar uw accommodatie weten te vinden? Meld u dan hier aan.

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter