Zandduinen, uitgestrekte stranden en schilderachtige moerasgebieden wachten op u op het eiland Ameland. Dit eiland is een paradijs voor zowel cultuurliefhebbers als avontuurlijke sporters, en het is slechts een korte veerboottocht vanaf Holwerd, die ongeveer drie kwartier duurt.

De dorpen op Ameland dragen namen die rechtstreeks uit oude legendes lijken te komen: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Ooit bewoond door kapiteins en walvisvaarders, zijn de monumentale gebouwen van deze dorpen nu de thuisbasis van boetiekjes, gezellige café’s en heerlijke restaurants.

Met maar liefst 90 kilometer aan fietspaden is Ameland een paradijs voor fietsliefhebbers. En maak je geen zorgen over verdwalen; de iconische rood-witte vuurtoren bij Hollum fungeert altijd als een herkenningspunt, waardoor je gemakkelijk je weg terug kunt vinden.

Het waddeneiland Ameland

Stap aan boord en laat je meevoeren naar het adembenemende Ameland, waar avontuur en romantiek hand in hand gaan! Dit eiland is niet alleen een paradijs voor avontuurlijke zielen en ervaren reizigers, maar ook voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en verleidelijke schoonheid. Of je nu op zoek bent naar actie, de omhelzing van de natuur of gewoonweg rust, Ameland heeft voor ieder wat wils.

Met maar liefst 90 kilometer aan fietspaden om te ontdekken en een uitgestrekt, sereen strand van wel 27 kilometer lang, biedt Ameland een wereld van mogelijkheden om te verkennen en te genieten.

Ondergaande zon

En wanneer de zon ondergaat, onthult Ameland zijn geheime charme: het legendarische Amelander licht. Dit betoverende fenomeen, bekend om zijn unieke lichtval en adembenemende panorama’s, heeft menig kunstenaar geïnspireerd. In november bereikt de magie haar hoogtepunt met Ameland kunstmaand, waar kunstenaars van over de hele wereld hun creaties tonen op bijzondere locaties verspreid over het eiland. Maar zelfs buiten deze maand is Ameland doordrenkt met een onweerstaanbare aantrekkingskracht die je zal betoveren en inspireren.

Natuurgebied ’t Oerd

Verken ’t Oerd, het hoogste punt van Ameland, een uitgestrekt gebied van pure schoonheid dat zich uitstrekt over maar liefst 1100 hectare. Hier kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen en genieten van zeldzame planten en paddenstoelen. Als onderdeel van het werelderfgoed is een bezoek aan ’t Oerd een ontmoeting met de natuur in al haar pracht. Kom en laat je betoveren door de magie van Ameland!

Speciale Amelander dranken

Heb je ooit een bezoek gebracht aan Ameland en nog nooit een slokje Nobeltje geproefd? Dan heb je echt iets gemist, aldus de vaste gasten van het legendarische hotel in Ballum. Boeren, burgers en buitenlui, zelfs ministers en staatssecretarissen hebben geslurpt aan deze befaamde Amelander likeur. Het verhaal begint in een knus boerderijtje in Ballum op Ameland, waar Willem Barend Nobel in 1901 een gezellig café opende. Naast zijn boerenbestaan verdiende hij ook een centje bij door sterke drank te verkopen aan zijn gasten. Om zijn klanten iets unieks te bieden, begon Willem Barend Nobel met het mixen van verschillende likeuren. En zo werd het Nobeltje geboren. Tegenwoordig wordt het geproduceerd in een echte stokerij in Schiedam, uiteraard onder het toeziend oog van de familie Nobel.

En laten we het Amelander Commandeurtje niet vergeten! Dit klassieke zeemansdrankje was een favoriet onder de walvisvaarders. Deze lichtzoete rumlikeur wordt gemaakt van de fijnste rumsoorten uit het Caribisch gebied en is zowel puur als met een verse kop koffie of espresso een heerlijke traktatie om van te genieten.

Een paar uitgelichte B&B’s op Ameland

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter