Maandag 20 maart j.l. was er weer een nieuwe aflevering van Bed & Breakfast. In deze uitzending zat een bijzondere B&B die we extra onder de aandacht willen brengen. Het gaat hier niet alleen om een bed and breakfast aan het water, maar ook één ‘op het water’.

In het realityprogramma van Omroep MAX gaan drie koppels elkaars Bed & Breakfast-verblijven gaan beoordelen. Het eerste koppel in de aflevering is bij moeder Diana en dochter Louise in Zeeland. De dames runnen een B&B in het pand nabij hun lunchzaak. Hierna gaan we kijken bij Natasja en Gerard op het Zeeuwse Tholen. En last but not least gaan we naar de bijzondere B&B van Mechteld en Carel in Zuid-Holland.

De historie achter de B&B aan het water

Sinds 2019 hebben Carel en Mechteld een B&B aan boord van een oud schip “de Erasmus”.
De boot bevindt zich aan de rand van het centrum in Dordrecht.
Het is een boot met een flinke historie. Deze oude boot deed vroeger dienst als een veerboot die voer tussen Enkhuizen en Stavoren. Nadat deze veerdienst niet meer nodig was werd de boot gebruikt als een rondvaartboot in Scheveningen. Dit ging lange tijd zo door totdat de watersnoodramp in 1953 Nederland in de provincie Zeeland hard trof. De boot werd toen noodzakelijk ingezet als hospitaalschip.

B&B De Logeerboot Dordrecht

De oude veerboot B&B is ondertussen omgedoopt tot De Logeerboot Dordrecht. Deze B&B biedt accommodatie met uitzicht op de rivier, een gemeenschappelijke lounge en een terras. WiFi is gratis in het hele pand, ik bedoel boot. Er is genoeg te doen en te zien in de buurt. In de omgeving kunt u uitstekend fietsen daarom biedt De Logeerboot Dordrecht ook fietsverhuur zodat u van alle gemakken voorzien bent.

Wat we vaak terug horen van gasten: ik wist niet dat het zo groot was. Ze zijn onder de indruk van dit ‘grote bootje’

Over Bed & Breakfast

Vind je het leuk om de drie Bed & Breakfast eigenaren nog een terug te zien? Kijk hier op de TV gids.

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter