HOOGERHEIDE – Er zijn veel uiteenlopende soorten B&B’s maar deze spant toch echt de kroon. Er wordt namelijk hard gewerkt om een Fokker F27 van 25 meter om te bouwen tot een bed and breakfast accomodatie.

Dat dit een hele onderneming is geworden zal duidelijk zijn. Er ging namelijk heel wat aan vooraf voordat er begonnen kan worden met ‘klussen aan de woning’. Zo moesten de nodige bestemmingspan procedure papieren geregeld worden bij de gemeente, iets waar vaak een flinke tijd over heengaat. Daarnaast moet gekeken worden of het überhaupt mogelijk was om een vliegtuig op een vrachtwagen te laden en te vervoeren over allerlei krappe wegen, scherpe bochten met diversen lantaarnpalen en verkeersborden.

Hier maakten Esther Slootweg, eigenaar van de B&B, zich zorgen over. Zeker toen bleek dat onbebouwde percelen verkocht waren en vol gebouwd zouden worden waardoor het onmogelijk zou worden om deze Fokker hierdoor heen te loodsen. Een plan wat in eerste instantie haalbaar was, leek hierdoor in duigen te vallen.

Gelukkig heeft Slootweg een ‘goed gesprek’ gehad met de gemeente waardoor er getransporteerd kon woren voordat er gebouwd zou worden.

Bed adn breakfast eigenaar Esther Slootweg met de Fokker F27

Er wordt ‘as we speak’ druk gehamerd en geboord in de Fokker van Esther Slootweg. Niet om hem weer te laten vliegen, maar om hem juist gereed te maken voor de B&B van Slootweg, Domaine Haute Bruyere.

“Hij vloog al sinds de jaren tachtig niet meer, moet je nagaan in wat voor staat het was”, zegt Slootweg. “Er zaten gaten in, dus het lekte als het regende, het aluminium was aangetast en alle kabels zaten er nog in. Dus heb ik de school gevraagd of zij het misschien zagen zitten om leerlingen het te laten ontruimen als een praktijkopdracht. Ze waren meteen enthousiast!”

Nieuwsgierig geworden? Deze bed and breakfast locatie kunt u hier vinden:
Domaine Haute Bruyere, Nijverheidsstraat 28, 4631 KS Hoogerheide

Bekijk ander bed and breakfast locaties in Hoogerheide

Bed and breakfast hoogerheide B&B Jamzes te Hoogerheide met een review van 9.5!

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter