Niet dat het nodig is om Groningen met BN’rs extra te promoten maar het geeft toch wel een extra glans als u het eenmaal weet. Groningen heeft namelijk veel bekende Nederlanders voortgebracht. Zoals u gewend bent selecteren we op deze site de beste B&B’s voor u maar nu hebben we voor de verandering de bekendste Groningers geselecteerd. Hier komen ze, in willekeurige volgorde:

Arjen Lubach – programmamaker

Multi-talent Arjen Lubach is de afgelopen jaren bekend geworden met zijn show Zondag met Lubach bij de VPRO. Maar deze Groninger met internationale sterallures begon zijn carrière gewoon bij OOG Radio.

Arjen Robben – voetballer

‘Onze’ beste voetballer Arjen Robben geboren in Bedum een echte Groninger is? Deze Groningse topvoetballer speelt natuurlijk eerst bij de FC om vervolgens zijn carrière in de stroomversnelling te laten gaan bij clubs als Real Madrid, Chelsea en Bayern München.

Wim T. Schippers – stemacteur

De stem van Ernie wordt ingesproken door Wim T. Schippers, net als die van Graaf Tel en Kermit

Aletta Jacobs

De eerste vrouw die durft op te komen voor haar recht op onderwijs. Zij wordt in 1870 als meisje toegelaten op een hogereburgerschool.

Junkie-XL – producer

De producer die dikke soundtracks maakt in Hollywood voor films als Dead Pool, Cat Woman en Mad Max: Fury Road is geen Stadjer, maar is wel groot geworden in Grunn.

Seth Gaaikema – Nederlandse cabaretier, musicalschrijver, vertaler

Voor de meeste bekend van de oudejaarsconferences waarin hij met vele woordspelingen het publiek wist te vermaken.

Freek de Jonge – cabaretier

Hij werd bekend toen hij samen met Bram Vermeulen optrad als het sociaal geëngageerde Neerlands Hoop. Als solist heeft hij ook oudejaarsconferences gedaan.

Imca Marina – zangeres

Imca Marina is een Nederlandse zangeres. De artiestennaam Imca Marina wordt gevormd door haar tweede voornaam en de tweede voornaam van haar moeder.

Jan Mulder – voetballer, columnist en schrijver

Johan Mulder is een Nederlandse ex-voetballer, columnist, schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid. Vaak gevraagd om zijn ongezouten mening over voetbal te geven.

Rob Wijnberg – columnist, journalist en publicist.

Wijnberg studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam; daarvoor studeerde hij bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit

Bert Visscher – cabaretier

Visscher is een Nederlandse cabaretier, die zich kenmerkt door ‘ongenuanceerde ongein’.

Grout’n uut Grunningen

bed and breakfast groningen eropuit

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter