We kennen Gouda van natuurlijk van kaas en stroopwafels maar wist u dat Gouda in het verleden een belangrijke bierstad was? De laatste decennia is een duidelijk biertrend te zien en heeft Gouda alweer zijn eigen biermerken. Een bierproeverij in een Gouds bruincafé hoort daar natuurlijk bij.

Elk jaar in oktober, wordt om de hoek bij Gouda, het grootse bierevenement Borefts Bierfestival in Bodegraven georganiseerd. Gouda biedt dan vele hotel en B&B accommodaties voor de duizenden evenementgangers. Zo’n groot evenement is natuurlijk prachtig, maar voor degene die niet van dat massale houden maar wel van gezelligheid en bier, heeft Gouda veel te bieden.

Zo heeft Gouda al vele jaren “De Goudse Eend“, een knus intiem biercafe op de Wilhelminastraat, met meer dan 100 biersoorten. Het duurt even voor je ze allemaal geproefd hebt dus een keertje terug komen is zeker aan te raden. Bier is hot en een gat in de markt. Dit is andere ondernemers ook niet ontgaan en er wordt in deze nichemarkt veel aan de weg getimmerd.  In het voorjaar van 2018 zal de opening zijn van een nieuw biercafé “Barbier” op de Markt.

Bij slijterij “Den Gouwen Aar” Op de Oosthaven worden vooral veel bieren verkocht, waaronder Goudse bieren zoals het Kuytbier. Het zogenaamde kuytbier of kuitbier was populair in de Middeleeuwen. Deze werd met haver, gerst en rogge gebrouwen. Deze slijterij is dus geen horeca maar ze organiseren wel bierproeverijen op afspraak.

Ondertussen is in 2017 op het terrein Goudasfalt een nieuwe brouwerij gestart “De BrouwLoods“. Hier wordt lekker ambachtelijk de Goudsche Leeuw gebrouwen.

Bierproeverij Gouda

Biercafés Gouda

Hier een top 5 overzicht in willekeurige volgorde van aan te bevelen horeca in het Goudse centrum, voor een heerlijk biertje:

  1. De Goudse Eend, Wilhelminastraat 66
  2. Zalm, Markt 34
  3. Barbier, Markt 30
  4. Grand Cafe Central, Markt 22,
  5. De Tapperij, Markt 5

Uitrusten na een bierproeverij

Het centrum van Gouda biedt diverse mogelijkheden tot een heerlijke overnachting. Op loopafstand te bereiken.

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter