De Amerikanen staan bekend om hun cowboys en paarden, wij Nederlanders rijden onze iron horses. Historisch gezien hebben wij als klein landje veel naam gemaakt maar er is 1 ding wat buitenlanders nooit zullen vergeten als ze ons land een keer bezocht hebben. Die gekke Nederlanders die met gevaar voor eigen leven zich op 2 wielen door het drukke verkeer heen manoevreren.

Binnen de landgrenzen hebben we ons land zo gekneed en gepolderd dat het perfecte oppervlak is ontstaan om heerlijke fietstochten te maken.We zijn als Nederland wereldwijd bekent om onze fietsen. En terecht, ons land heeft prachtige bossen, heiden, polders en duinen om door heen te fietsen, goed voor lichaam en geest.

Het valt soms niet mee voor de gemiddelde buitenlander om zomaar even tijdens de vakantie op de fiets te stappen en een leuke fietstocht te maken. Zelfs voor immigranten die hier al heel wat jaren wonen is het nog steeds geen 2e natuur geworden. Hoe anders voor “ons” Hollanders die nadat ze als baby de eerste stapjes gezet hebben niet lang daarna hun fietsje met zijwieltjes kregen. Fietsen zit in ons bloed, is erg praktisch en functioneel en is nog gezond ook. Als je eenmaal geproefd hebt hoe verfrissend een fietstocht door de natuur is dan ga je hier vaker naar op zoek. Fietsen is voor iedereen, voor jong en oud, voor de recreant en de fanatiek sporter en last but not least samen met je levenspartner. Lekker samen bezig nodigt uit tot complete ontspannenheid. O, als maar meer stellen deze fietstherapie zouden aanwenden dan zou de relatiekwaliteit sterk verbeteren.

Voor een fietsvakantie Nederland zijn er voor een ieder wel de juiste fietsroutes te vinden. Je hebt de LF-routes voor de langeafstandsfietsroutes en de knooppuntroutes ideaal voor een dagtochtje.

echtpaar op fietsvakantie
Romantisch stel op fietstocht

Overnachten tijdens een fietsvakantie Nederland

LF-routes – voluit Landelijke Fietsroutes – zijn ideaal voor het plannen van je meerdaagse fietstocht. Via het netwerk van 4500 km aan bewegwijzerde LF-routes fiets je door boerenland, over uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust.
Met een overnachting op een leuk adres is het vakantiegevoel compleet!

Momenteel wordt er informatie verzameld om een mooie fietsroute samen te stellen met een paar goede Bed and Breakfast accomadaties, die speciale kaart zal binnenkort hier gepubliceerd worden.

Uitrusten na een fietstocht

Fietsvakantie Nederland: LF routes lopen door elke provincie van Nederland. Ons land biedt diverse mogelijkheden tot een heerlijke overnachting.

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter