DELFT – Het geboortehuis van een van Neerlands beroemdste schilders Johannes Vermeer aan de Voldersgracht in Delft, wordt in oude glorie hersteld. Projectontwikkelaar Christiaan Baljé wil er een herberg en bed & breakfast van maken. Die er precies zo uit moet gaan zien als de voormalige woning en herberg van de vader van Vermeer.

Johannes Vermeer woonde in dit huis tot zijn tiende. ‘Zijn vader had op de begane grond een herberg genaamd ‘De Vliegende Vos’. Bezoekers, handelaren, wie ook maar een slaapplaats nodig had die kon hier drinken eten en slapen en dat gaan wij gewoon terugbrengen, net als toen’, zegt Baljé.

Het pand dat tot voor kort een tandartspraktijk was, is helemaal gestript en alleen de authentieke onderdelen zijn overgebleven. Zoals de originele balken en vloeren. ‘Wij gaan hier terug in de tijd naar 1670 ongeveer, als je hier straks binnenstapt dan stap je 17e eeuw binnen, maar dan ook helemaal’, aldus de projectontwikkelaar.

17e eeuws bed and breakfast

De zolder waar Vermeer ooit met zijn vriendjes verstoppertjes speelde wordt een bed & breakfast. ‘Er komen gewoon badkamers en sanitaire voorzieningen. Maar het meubilair is antiek en het eten heeft ook een 17e-eeuws tintje.’ De gasten kunnen stamppotten, stoofvlees, kaas, brood en bier op de menukaart verwachten.

Het is de bedoeling dat De Vliegende Vos 2.0 in de zomer zijn deuren opent. Een overnachting in de sfeer van Vermeer gaat tussen de 150 en 200 euro kosten.

Bron: Omroepwest

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter