Bij Gouda denk je niet direct aan schaatsen maar eerder aan kaas en stroopwafels toch is de Goudse ijsbaan een vast evenement geworden tijdens de jaarwisseling. Al vanaf 2004 is de Goudse markt het middelpunt van onvervalst wintersport plezier. Heerlijk rondjes schaatsen onder het genot van makkelijk in het oor liggende muziek. De Koek & Zopie is op ‘kluun’ afstand bereikbaar. Het stadhuis is prachtig uitgelicht en de lampjes in de bomen rondom de markt maken het geheel tot een feestelijk en gezellig evenement. Kortom voor de winterperiode geldt: op naar Gouda schaatsen mee!

Schaatsen voor jong en oud

De schaatsbaan is voor iedereen geschikt, jong en oud, beginnend en gevorderd. Er zijn schaatsen te huur in alle maten en voor de allerkleinsten zijn er ijsglijders. Ben je nog wat onwennig of moet je het nog leren, op de baan zijn diverse hulpmiddelen waarmee je kunt leren schaatsen.

De ijsbaan is ruim 4 weken 24/7 open van ’s ochtend tot ’s avond. Ben je van plan te komen naar Gouda om te schaatsen kijk dan voor exacte informatie op de Goudse IJsbaan website.

De Goudse IJsbaan wordt elk jaar georganiseerd door Grand Canyon, die ook verantwoordelijk is voor de Gouda Beach Experience en de Goudse Haringparty.

Verblijf in Gouda

Wilt u ook op loopafstand van een bed and breakfast accomodatie kunnen genieten, dan hebben we er een aantal in hartje centrum geselecteerd. Tip: “Betty Blue Bed & Breakfast” en “B&B De Kamer Hiernaast” hebben hier een reviewscore van > 9.5
Neem uw muts en handschoenen mee naar de B&B’s in Gouda schaatsen huurt u ter plekke op de ijsbaan.

Wilt u zelf kunnen zoeken in alle beschikbare accomodaties kijk hier dan verder “Gouda, ik kom er aan

schaatsen op de markt in Gouda
Heerlijk schaatsen op de markt in Gouda

Nieuwsupdate: Extra schaatsbaan vanaf 2017

Vanaf december 2017 wordt de Goudse ijsbaan uitgebreid. Er komt een ijsbaan rondom het stadhuis, hier kan ook op noren geschaatst worden en zal dus meer voor de gevorderde schaatser zijn. Er komen verder ook nog 2 curlingbanen bij. De prijs wordt met 50 cent verhoogd, voor € 5,50 kun je dus een heerlijk dagje ijsplezier beleven.

Gouda schaatsen
Schaatsen rondom het Stadhuis in Gouda

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter