Tot opluchting van veel buurtbewoners komt er geen nieuwe motorclub zich vestigen in hartje Aalbeke (red. West-Vlaanderen België). Er was daar ophef over ontstaan vanwege het feit dat het vroegere café Au Batteur, ooit thuishaven van de beruchte Outlaws, aangekocht is door motorfreak Dirk Becuwe. Hij wil er alleen een B&B openen maar de optelsom was al snel gemaakt.

Au Batteur. De naam van het voormalige café aan de Bergstraat 1 jaagt menig Aalbekenaar nog altijd koude rillingen over het lijf. Motorclub de Outlaws had er zijn clubhuis en dat lag moeilijk. Het was op zaterdagavond 3 oktober 2009 toen de grote rivalen de Hells Angels naar Au Batteur kwamen afgezakt voor een afrekening met de Outlaws. Er werden die avond tientallen kogels afgevuurd en vielen er drie zwaargewonden. Aalbeke was even wereldnieuws.

Inmiddels is de Bergstraat opnieuw een vredige plek geworden. De motorbende is er al lang weg, het café blijft al jaren dicht en voor de vroegere eigenaar was het wachten op een koper van het gebouw met achterliggend magazijn.

Enige tijd geleden hapten Dirk Becuwe en zijn vrouw Anneke Dezuttere (57) uit Rollegem toe. Samen met hun zoon Hannes (26) en zijn partner Sophie Moerkerke (22) kochten ze het pand.

De speculaties begonnen een beetje later toen Dirk er zijn zware motoren kwam stallen in het magazijn waar de Outlaws hun clubhuis hadden. “Sommige bewoners zullen gedacht hebben het is weer zover”, zegt Dirk.

Het duurde niet lang voor ik de veldwachter op bezoek kreeg. Of ik van plan was om hier opnieuw een motorclub te vestigen? Ik heb de agent verzekerd dat dit allerminst onze bedoeling is. Ik ben een motorfreak en ga graag met mijn vrouw en vrienden rijden met de motor, maar daar stopt het. In een club zit ik niet en ik heb daar ook geen behoefte aan. Ik vind dat misverstand ergens wel grappig.

Inmiddels zijn de werken aan het gebouw volop aan de gang. “Mijn vrouw en ik willen hier tegen Pasen onze bed & breakfast kunnen openen”, zegt Dirk. “Die zal de naam Albecca krijgen, de allereerste vermelding van Aalbeke uit 1136. Er zullen drie gastenkamers zijn en ik ga de B&B runnen. Ik heb jarenlang in hotels gewerkt en daarvoor hotelschool gevolgd in Koksijde. Ik ben dus goed vertrouwd met de sector. We gaan er ook wonen, net als Hannes en Sophie. Hannes, die zelfstandig schrijnwerker is, zal in het magazijn kleine meubels en decoratiestukken klaarzetten om te kunnen verkopen. Sophie is floriste en wil er bloemstukken maken.”

Er zijn meer dan 300 B&B accommodaties in de buurt van Aalbeke (deelgemeente van Kortrijk), bekijk zie hier.

Bron: https://www.nieuwsblad.be

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter