Houd jij ook niet van de geijkte plat getreden paden en wil je wat anders? Schuilt er stiekem toch ook een avonturier in je? Dan heeft Drenthe jou veel te bieden. Drenthe barst van de historie, cultuur, ongerepte natuur en veel bezienswaardigheden en dat zijn zeker niet alleen de hunebedden 🙂

Roadtrippen langs pitoreske dorpjes.

We’re on the road toDrenthe! Deze dunbevolkste provincie van Nederland is een avontuurlijke roadtripbestemming . Behalve de mooie landschappen die aan je voorbij glijden, kom je langs de plaatsen met een beschermd stadsgezicht. Boek een centraal liggende bed and breakfast en trek er een dag of twee voor uit om er een aantal te bekijken en open deuren van kerken, struin rond op kneuterige markten en koop verse seizoensproducten op een willekeurige oprit. De mensen zijn hier zonder uitzondering vriendelijk en gastvrij. Zo waren onze favoriete bezienswaardigheden in Drenthe de charmante brinkdorpen Dwingeloo en Ruinen waar we op elke hoek begroet werden en uren ronddwaalden. Vermijd in alle gevallen de snelweg en navigeer met een kaart, of beter nog: op de borden. Het wemelt namelijk van de kleine bordjes die alle noemenswaardige bezienswaardigheden in Drenthe aangeven; gewoon volgen en zien waar je uitkomt! Zeg nou zelf, dit onbekende, dat is veel leuker om mee te maken dan Amsterdam of Venetië. Maar wacht niet te lang, de marketeer uit de provincie zit niet stil en voor je het weet hebben de Chinezen ook dit stuk Oerhollands ongerept natuur- en cultuurgebied ontdekt.

Stil worden om Kamp Westerbork

Deze indrukwekkende plek laat een stuk geschiedenis zien waar je stil van wordt. Vanuit Kamp Westerbork in Drenthe werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië. Tegenwoordig is vlakbij het voormalige kampterrein een herinneringscentrum te vinden. Neem de tijd om rond te lopen over het terrein en de verhalen van deze onwaarschijnlijk droevige plek te leren kennen.

De Drenthse hunebedden

Uiteraard mag een trip naar één van de 52 hunebedden op de Hondsrug niet ontbreken. Deze bouwwerken blijven iets magisch uitstralen. De Engelse hebben Stonehenge, de Egyptenaren de Pyramiden, wij Nederlanders hebben de hunebedden. Deze kunstzinnige creaties blijven iets magisch uitstralen, er hangt een mystieke gedrappeerde sprookjesnevel over. Het waren grafkamers, of heiligdommen maar … hoe hebben ze het met primitieve gereedschappen voor elkaar gekregen om die stenen zo precies op elkaar neer te leggen. Leefden deze mensen tegelijk met  de mammoet die het zware werk moest opknappen of wandelden er reuzen op aarde zoals je vaak leest in overleveringen. Zet je queeste voort als avonturier en doe nieuwe ontdekkingen in Drenthe.

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter