Altijd even wennen, zo na de zomervakantie, de omslag van de seizoenen. De kou neemt de plaats in van de warmte en de korte broeken verdwijnen in de kast. Maar hoe mooi kan de herfst zijn en hoe lekker kan het zijn voor herfstvakantie uitjes. Uiteraard geen strand- en badplaatsuitjes meer maar hier een aantal leuke uitjes die je wellicht op een bepaalde gedachte brengen.

We hebben uit elke provincie 1 herfstvakantie uitje genomen en zeker niet de meest voor de hand liggende zodat je wellicht ook eens wordt uitgedaagd om uit jouw comfortzone te stappen.

bataviastad herfstvakantieuitjes

Bataviastad (Flevopolder)

Één van jouw herfstvakantie uitjes kan zich begeven in Bataviastad. Hier kunt u heerlijk winkelen en daarnaast ook veel in de directe omgeving bezichtigen.
We helpen u graag met het bepalen van uw ideale shopping route in Bataviastad. Op onze plattegrond vindt u al onze internationale modemerken, van Vingino tot Hugo Boss, van Nike tot Michael Kors en van Le Creuset tot Tommy Hilfiger.

Wilt u van uw ontspannen dag shoppen een heerlijke dag uit maken? U vindt hier ook een divers aanbod aan cafés en restaurants, waar u even tot rust kunt komen. Zo geniet u van een heerlijke lunch bij Mockamore of heerlijke high tea bij Chocolate Company Café.

herfstvakantieuitje cromhouthuis

Bijbels Museum (Noord-Holland)

Hier denkt u niet gelijk aan, als u de stad Amsterdam bezoekt maar deze plek was al in de Gouden Eeuw bekend. Het huis herbergt nu kunst en archieven met bijbelse verhalen die toen ook veel van onze voorvaderen inspirerende. Het Bijbels Museum is een ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur. Bijzondere collectiestukken en persoonlijk verhalen nemen je mee op reis door de wereld van de Bijbel. Tijdelijke tentoonstellingen vertellen over de actuele betekenis van dit boek dat al eeuwenlang van invloed is op ons leven, geloof en cultuur. Het museum is gevestigd in het prachtige Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam.

Herfstvakantie uitjes slot Loevestein

Herfstvakantie op Slot Loevestein (Gelderland)

Slot Loevestein bevind zich in het zuiden van de provincie Gelderland, is 657 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. Het verhaal van deze herfstvakantie is dankzij de aankleding wel heel speciaal. In de Grote Camer zijn de luiken gesloten en is het donker. Er branden kaarsen en lantaarns in de haard. De bedgordijnen hangen naar beneden. Vanuit een prachtig versierd boek nemen de gidsen je mee terug naar de Gouden Eeuw. Terwijl ze vertellen worden er projecties van personen gebruikt die langs glijden over de bedgordijnen. Er was eens…

In het najaar worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals workshops, riddertoernooien, bierproeverijen, struintochten enz.

wellness uitjes herfstvakantie

Thermale 2000 (Limburg)

Heerlijk ontspannen met het mooiste uitzicht van Nederland in de provincie Limburg. Kom tot rust op de top van de Cauberg waar Thermae 2000 verscholen ligt in het groen. Plons in de warme thermale baden met water uit eigen bron, bubbel in de whirlpools en ontspan in de vele sauna’s en stoombaden. Een pure wellnessdag waarna je weer heerlijk relaxed naar huis gaat.

korendragershuisje herfstuitje

Korendragershuisje (Friesland)

Klein maar fijn en daarom moet deze trip onder de herfstvakantie uitjes even wat extra in the spotlight gezet worden. Dit ‘museum’ in Franeker zit met 4 man al vol maar is zeker de moeite waard aldus alle reacties. Leuke bijkomstigheid: de toegang is gratis!

Op 30 maart 1633 besloot de magistraat van Franeker in overleg met het zakkendragersgilde om het oude tol- of taxhuis, staande en gelegen over de voormalige vaart naar Roptazijl af te breken en een nieuw tolhuis te bouwen bij de brol, gelegen voor de haven of overslagplaats aan het plat (tegen-woordig Zilverstraat Oost-zijde). Het oude tolhuis was over de vaart gebouwd (te zien op een kaart uit 1598 van Pieter Bast).Het moet toen al behoorlijk oud geweest zijn, want rond 1415 was die vaart al niet meer in gebruik.Door de aanleg van de bolwerken rond Franeker tussen 1412 en 1415 liep de vaarroute naar Roptazijl nu via de Froonacker en de stadsgracht.

Zoek je B&B bij je herfstvakantie uitjes

Weet je al naar welke provincie je gaat? Kies hier per provincie het overzicht aan bed and breakfast accommodaties.

Reageren?

Neem contact op

U kunt ons een mail sturen zodat we z.s.m. contact met u opnemen.

Type uw zoekwoord en geef Enter